снимка pexelsИма възможност Англия да бъде поставена под пълна карантина за

...
снимка pexelsИма възможност Англия да бъде поставена под пълна карантина за
Коментари Харесай

Шефът на Лейбъристка партия предлага пълна карантина в Англия за две или три седмици

снимка pexels

Има опция Англия да бъде сложена под цялостна карантина за период от две или три седмици. Предложението е на лидера на Лейбъристката партия Киър Стармър. Той упрекна правителсвото, че е „ изгубило надзор “ върху ковид. Всъщност предлагането идва в миг, когато правителството ще реши дали да добави нови региони в най-тежката категория локални карантини, съобщи БНР.

Киър Стармър прикани премиера Борис Джонсън да реагира в този момент, с цел да прекъсне цикъла на заразявания с COVID-19, тъй като страната може скоро да навлезе в дълга и сурова зима.

Според него въвеждането на къса цялостна карантина, която да съвпадне с ваканцията на учениците в края на октомври, няма да има толкоз негативен резултат върху обществения живот и стопанската система. Стармър обаче призна, че сходна мярка ще изисква огромна всеотдайност от страна на популацията.

Инициативата на Киър Стармър идва, откакто за последното денонощие случаите на заразяване с ковид доближиха 17 234, а жертвите 143, което е най-високата численост от юни насам.

Правителството излезе с нова скица от локални карантини на три степени според от опасността от разпространяване на болестта. Днес Ливърпул става първият регион, в който се вкарва третата най-тежка степен.

Министрите обаче ще вземат решение през днешния ден дали да реалокират в тази степен също Манчестър с предградията и графство Ланкашър.

Междувременно депутатите макар протеста на 42 консерватори и 23 лейбъристи утвърдиха налагания към този момент вечерен час за пъбовете и заведенията за хранене.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР